Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletas su Bešamelio padažu
Bešamelis - tai švelnus prancūziškas padažas, gaminamas iš miltų, sviesto ir pieno. Pasak legendos, jo kūrėjas buvo Louis de Béchamel, markizas de Nuantel, kurio garbei padažas vėliau buvo pavadintas. Kotletas su bešamelio padažu yra sultingas ir labai skanus patiekalas, paruoštas iš minkštos kiaulienos, pieno padažo ir sūrio. Beje, kotletas yra labai sveikas: jame yra daug vitaminų ir vertingų mineralinių medžiagų.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletus. Kiekvieną mėsos gabalėlį iš abiejų pusių pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Tada į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Tuo metu kiekvieną kiaulienos gabalėlį apvoliokite iš pradžių miltuose, paskui kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose. Paruoštus kotletus sudėkite ant įkaitintos keptuvės. Kepkite juos 4-5 minutes iš abiejų pusių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į puodą įdėkite sviestą, pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol jis ištirps. Tuo tarpu į keptuvę supilkite miltus, lengvai pakepinkite juos ant silpnos ugnies ir tada suberkite į sviestą. Į keptuvę supilkite pieną. Padažą virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Pabaigoje pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 3
Baigti gaminti. Perkelkite mėsą į kepimo indą, ant viršaus išdėliokite sūrio griežinėlius. Užpilkite kotletus paruoštu padažu. Tada apibarstykite mėsą tarkuotu sūriu. Dėkite kotletus 40 minučių į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę.
Kategorijos