Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletas su grietinės padažu
Stori, sultingi kotletai, mirkyti švelniame grietinės padaže, yra skanūs ir lengvai paruošiami. Grietinė suminkština mėsą, ji tampa minkštesnė ir sultingesnė. Tuo pat metu mėsos sultys, susimaišiusios su padažu, suteikia jam sodrų skonį. Kotletas su grietinės padažu ir daugybe prieskonių bei prieskoninių žolelių net ir per trumpą laiką taps įdomiu ir neįprastu patiekalu. Kotletai grietinės padaže gali būti gaminami iš jautienos, kiaulienos, avienos ar vištienos filė.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite kiaulieną skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais. Mėsą gerai apskrudinkite ir apvoliokite pipirų mišinyje.
Žingsnis 2
Apkepkite mėsą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Apvoliokite kiaulieną miltuose, apkepkite iš abiejų pusių po 1 minutę ant didelės ugnies, pasūdykite. Perkelkite kotletus į lėkštę.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Likusiame augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite grietinę, grietinėlę ir Provanso žoleles, gerai išmaišykite ir užvirinkite.
Žingsnis 4
Kepkite kotletus, kol iškeps. Sudėkite mėsą į padažą ir virkite 20 minučių.
Kategorijos