Kotletas su grietinės padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kotletas su grietinės padažu

Stori, sultingi kotletai, mirkyti švelniame grietinės padaže, yra skanūs ir lengvai paruošiami. Grietinė suminkština mėsą, ji tampa minkštesnė ir sultingesnė. Tuo pat metu mėsos sultys, susimaišiusios su padažu, suteikia jam sodrų skonį. Kotletas su grietinės padažu ir daugybe prieskonių bei prieskoninių žolelių net ir per trumpą laiką taps įdomiu ir neįprastu patiekalu. Kotletai grietinės padaže gali būti gaminami iš jautienos, kiaulienos, avienos ar vištienos filė.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
259 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kotletas su grietinės padažu Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite kiaulieną skersai pluošto 1 cm storio griežinėliais. Mėsą gerai apskrudinkite ir apvoliokite pipirų mišinyje.

Žingsnis 2

Kotletas su grietinės padažu Žingsnis 2
Apkepkite mėsą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Apvoliokite kiaulieną miltuose, apkepkite iš abiejų pusių po 1 minutę ant didelės ugnies, pasūdykite. Perkelkite kotletus į lėkštę.

Žingsnis 3

Kotletas su grietinės padažu Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Likusiame augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite grietinę, grietinėlę ir Provanso žoleles, gerai išmaišykite ir užvirinkite.

Žingsnis 4

Kotletas su grietinės padažu Žingsnis 4
Kepkite kotletus, kol iškeps. Sudėkite mėsą į padažą ir virkite 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos