Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletas su ilgagrūdžiais ryžiais
Kotletai su ilgagrūdžiais ryžiais - aromatingas mėsos patiekalas su patraukliu garnyru. Mėsa būna labai minkšta, su traškia plutele ir burnoje tirpstančia filė. Patiekalą papildo ryžių kruopos, kurios puikiai dera su kiauliena. Ryžiai yra labai sveiki. Juose yra daug angliavandenių, kurie yra raumenų energijos šaltinis. Be to, kruopos puikiai veikia darbingumą.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Tuo metu paruoštus mėsos gabalėlius iš abiejų pusių pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Tada kiekvieną kotletą pamerkite į kiaušinius, o paskui į džiūvėsėlius. Veiksmą pakartokite dar kartą ir sudėkite kotletus į keptuvę. Kepkite mėsą iš abiejų pusių 5-6 minutes, kol ji taps auksinė.
Žingsnis 2
Baigkite kepti kotletus. Kai kiauliena bus paruošta, perkelkite ją į kepimo formą, prieš tai ją iškloję pergamentiniu popieriumi. Pašaukite indą į orkaitę 5-7 minutėms į 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 3
Paruoškite garnyrą. Į puodą supilkite šaltą vandenį, pasūdykite, tada pastatykite ant ugnies ir palaukite, kol užvirs. Į vandenį suberkite ryžius, 1 kartą pamaišykite, kad kruopos nepriliptų prie dugno. Palaukite, kol vanduo puode pradės burbuliuoti, sumažinkite ugnį ir uždenkite indą dangčiu. Ryžius virkite dar 20 minučių.
Kategorijos