Kotletas su marinuotais grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kotletas su marinuotais grybais

Kiaulienos, kaip ir jautienos, kotletai dažniausiai gaminami iš mėsos, pjaustytos statmenai gyvulio stuburui. Tokia mėsa labai greitai iškepa ir visada būna minkšta bei sultinga. Kotletus galima paruošti iš anksto. Tam nugarinę supjaustykite į porcijinius gabalėlius ir sumuškite plaktuku. Suvyniokite mėsą į maistinę plėvelę arba šaldymo maišelį ir įdėkite į šaldiklį. Prieš ruošiant maistą, produktą tereikės atitirpinti ir pasiųsti kepti arba skrudinti.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
199 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.97/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kotletas su marinuotais grybais Žingsnis 1
Marinuokite mėsą. Suvyniokite nugarinės gabalėlius į maistinę plėvelę ir iš abiejų pusių juos sumuškite virtuviniu plaktuku, įtrinkite druska ir mėsos prieskoniais. Sudėkite kotletus į gilų dubenį, apšlakstykite sojų padažu ir palikite marinuotis 20 minučių.

Žingsnis 2

Kotletas su marinuotais grybais Žingsnis 2
Paruoškite grybus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant didelės ugnies. Kelias minutes pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite grybus, įberkite druskos ir kepkite dar 2-3 min. Sudėkite smulkintą česnaką ir majonezą. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.

Žingsnis 3

Kotletas su marinuotais grybais Žingsnis 3
Sudėkite mėsą į kepimo indą. Į kepimo indą sudėkite marinuotus kotletus. Ant viršaus uždėkite keptų grybų ir svogūnų. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę kepti. Kepkite 30-40 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos