Kotletas su medaus ir sojos padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kotletas su medaus ir sojos padažu

Medaus ir sojų padažas yra nesudėtingas pagardas, kuris tinka prie mėsos, žuvies ir net daržovių. Beje, sojų padažas laikomas labai vertingu produktu: jame yra daugiau kaip 100 sveikatai gyvybiškai svarbių medžiagų, taip pat geležies, kalcio ir natrio. Apetitiški kotletai su medaus ir sojų padažu - aromatingas patiekalas su traškia plutele, lengva rūgštele ir maloniu saldžiu poskoniu.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kotletas su medaus ir sojos padažu Žingsnis 1
Paruoškite mėsos marinatą ir padažą. Iš nuluptos citrinos išspauskite 2 valgomuosius šaukštus sulčių ir atidėkite į šalį. Tada nulupkite citrinos žievelę ir sudėkite ją į trintuvą. Įpilkite 7 valgomuosius šaukštus sojų padažo ir 1 skiltelę česnako. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišykite citrinos sultis, medų, susmulkintą česnaką ir likusį sojų padažą ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kotletas su medaus ir sojos padažu Žingsnis 2
Paruoškite kotletus. Sudėkite mėsą į gilų dubenį. Į dubenį supilkite mišinį iš blenderio. Rankomis gerai išmaišykite kotletus, kad mėsa įsigertų marinato. Tada sudėkite kiaulieną ir dubenį uždenkite maistine plėvele. Palikite kotletus mirkti 1-2 valandas.

Žingsnis 3

Kotletas su medaus ir sojos padažu Žingsnis 3
Iškepkite kotletus ant grotelių. Grilio keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir pastatykite ant silpnos ugnies, kad įkaistų. Tuo tarpu kotletus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir iš abiejų pusių aptepkite medaus mišiniu. Paruoštus kotletus sudėkite ant keptuvės ir kepkite po 1,5-2 minutes iš kiekvienos pusės. Po to nukelkite indą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite 5 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos