Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletas su pievagrybiais
Kotletas su pievagrybiais - nesudėtingas, bet labai skanus patiekalas. Troškinant mėsa prisipildo grybų skonio ir aromato, o dėl grietinės ji tampa labai minkšta ir sultinga. Tirštas kreminis padažas, apgaubiantis mėsos gabalėlius, suteikia jiems švelnumo ir nuostabaus skonio. Kiaulienos kotletus su pievagrybiais, svogūnais, česnakais, grietine ir provanso žolelėmis galima patiekti su bet kokiu garnyru pagal savo skonį. O jei į padažą įdėsite daugiau grybų, galite apsieiti ir be garnyro.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulieną supjaustykite skersai pluošto. Griežinėliai turi būti maždaug 1 cm storio. Gerai apskrudinkite iš abiejų pusių, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Apkepkite grybus. Kepkite pievagrybius 5 minutes aliejuje ant vidutinės ugnies. Sudėkite į dubenį.
Žingsnis 3
Apkepkite svogūną ir česnaką. Tame pačiame aliejuje 3 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite svogūnus ant grybų.
Žingsnis 4
Paruoškite kotletus. Kepkite mėsą po 5 minutes iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies tame pačiame aliejuje. Ant mėsos sudėkite grybus ir svogūnus. Į keptuvėje esančią mėsą supilkite sultinį ir Provanso žoleles. Užvirinkite. Troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Į mėsą supilkite grietinę ir atsargiai išmaišykite. Troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos