Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletas su pomidorų padažu
Jei norite, kad mėsa būtų minkšta ir švelni, pabandykite troškinti kotletus pomidorų padaže. Padažą galima gaminti iš pomidorų pastos, šviežių pomidorų arba konservuotų pomidorų sultyse. Šios daržovės tėvynė yra Peru, o didžiausias 2,9 kg sveriantis pomidoras užaugintas JAV. Pomidoras yra labai populiari daržovė, kurios derlius pasaulyje siekia 60 mln. tonų per metus. Ispanijos mieste Buñol kasmet vyksta La Tomatina festivalis, kuriame lankytojai iš įvairių šalių kovoja su pomidorais.
Žingsnis 1
Iškepkite kotletus ant grotelių. Grilio keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Įtrinkite mėsą 0,5 šaukštelio druskos, juodaisiais ir raudonaisiais pipirais bei paprika. Tada apvoliokite kotletus miltuose ir kepkite po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Padaže troškinkite kotletus. Aukštoje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir 3 min. pakepinkite svogūnus. Tada sudėkite pomidorus su jų sultimis, vandenį, likusią druską ir išmaišykite, troškinkite 5 min. Tada sudėkite mėsą į padažą, uždenkite ir troškinkite 40-50 minučių.
Kategorijos