Kotletas su pomidorų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kotletas su pomidorų padažu

Jei norite, kad mėsa būtų minkšta ir švelni, pabandykite troškinti kotletus pomidorų padaže. Padažą galima gaminti iš pomidorų pastos, šviežių pomidorų arba konservuotų pomidorų sultyse. Šios daržovės tėvynė yra Peru, o didžiausias 2,9 kg sveriantis pomidoras užaugintas JAV. Pomidoras yra labai populiari daržovė, kurios derlius pasaulyje siekia 60 mln. tonų per metus. Ispanijos mieste Buñol kasmet vyksta La Tomatina festivalis, kuriame lankytojai iš įvairių šalių kovoja su pomidorais.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
92 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.79/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kotletas su pomidorų padažu Žingsnis 1
Iškepkite kotletus ant grotelių. Grilio keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus. Įtrinkite mėsą 0,5 šaukštelio druskos, juodaisiais ir raudonaisiais pipirais bei paprika. Tada apvoliokite kotletus miltuose ir kepkite po 2 min. iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 2

Kotletas su pomidorų padažu Žingsnis 2
Padaže troškinkite kotletus. Aukštoje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir 3 min. pakepinkite svogūnus. Tada sudėkite pomidorus su jų sultimis, vandenį, likusią druską ir išmaišykite, troškinkite 5 min. Tada sudėkite mėsą į padažą, uždenkite ir troškinkite 40-50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos