Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletas su prieskoniais
Paprasti mėsos kotletai taps tikru gurmanišku delikatesu, jei prieš tai mėsą pamarinuosite kvapnių ir aromatingų prieskonių mišinyje. Sausi prieskoniai suteiks kiaulienai tiršto aksominio skonio ir kvapo, įmirkydami minkštą mėsą. Gaivus bazilikas, aštrus šalavijas, saulėta ciberžolė ir saldus rozmarinas bus harmoningas derinys, kuris sukurs puikų marinatą. Ir, žinoma, marinuojant kiaulieną neapsieisite be česnako.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Supjaustykite nugarinę skersai pluošto 1,5-2 cm storio kepsniais. Padėkite mėsą ant medinės pjaustymo lentos arba darbo paviršiaus, uždenkite maistine plėvele ir sumuškite virtuviniu plaktuku. Pakartokite ant kitos pusės.
Žingsnis 2
Marinuokite mėsą. Nedideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, česnaką, rozmariną, ciberžolę, baziliką ir šalaviją. Viską gerai išmaišykite ir šiuo mišiniu įtrinkite kotletus iš abiejų pusių. Iškeptus kotletus su prieskoniais perkelkite į lėkštę arba indą ir 40-45 min. padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Apkepkite kotletus. Įkaitinkite sausą keptuvę ant didelės ugnies. Sudėkite marinuotą kiaulieną ir kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol apskrus, maždaug 6-7 minutes, žiūrėdami, kad mėsa nesudegtų. Dėkite kotletus ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos