Publikavimo data: 2024-06-13
Kotletas su saulėje džiovintais pomidorais
Saulėje džiovinti pomidorai tinka vien kaip užkandis, tačiau iš jų galima paruošti daug įdomių patiekalų, pavyzdžiui, kepti orkaitėje su kalakutienos kotletais. Nuostabus originalus saulėje džiovintų pomidorų skonis gali suteikti kotletams visiškai naują skonį ir paversti gerai pažįstamą patiekalą tikru delikatesu. Saulėje džiovinti pomidorai mėsai suteiks pikantiškumo ir sultingumo, violetiniai svogūnai ir kvapnūs česnakai kalakutienai suteiks daugiau aromato, o tarkuotas sūris po kepimo papuoš kotletus apetitą keliančia ruda plutele.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Violetinį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnako skilteles smulkiai sukapokite peiliu. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite žiedais aštriu peiliu. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepkite svogūną ir česnaką, kol suminkštės, apie 6-7 minutes, dažnai maišydami.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Sudėkite kalakutienos kepsnius po vieną į plastikinį maišelį ir truputį suplakite mediniu plaktuku. Iš abiejų pusių kalakutieną pasūdykite ir papipirinkite. Keptuvėje, kurioje kepė svogūnas ir česnakas, įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir kepkite kotletus, kol iš abiejų pusių apskrus.
Žingsnis 3
Iškepkite kotletus su pomidorais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite kotletus į kepimo indą ir pabarstykite džiovintais raudonėliais. Ant kiekvieno kotleto uždėkite džiovintų pomidorų žiedus, uždenkite kepintų svogūnų ir česnakų sluoksniu ir apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Dėkite formą su kotletais į orkaitę 15-20 minučių.
Kategorijos