Publikavimo data: 2024-04-05
Koto ritinys
Kepta roulka yra vienas mėgstamiausių Čekijos patiekalų. Tradiciškai kiauliena marinuojama aluje. Beje, Čekijoje šis patiekalas vadinamas "Veprevo keliu". Tačiau istorikai teigia, kad šį receptą sukūrė viduramžių virėjai. Ir tuo metu jie naudojo ne naminę kiaulę, o šerną.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Į sviestą sudėkite šoninę ir svogūną. Nuolat maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos. Suberkite riešutus. Toliau kepkite dar 7 minutes. Tada nuimkite įdarą nuo ugnies. Sudėkite obuolius, džiūvėsėlius, petražoles ir rozmariną. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite roladą. Iš anksto paruoštą kepsnį padėkite ant lygaus paviršiaus. Ant vieno krašto uždėkite įdaro. Susukite į ritinį ir suriškite virvele. Ištepkite nugarinę alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir įdėkite į kepimo indą.
Žingsnis 3
Paruoškite kiaulienos sprandinės suktinuką. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ℃. Įdėkite formą su vyniotiniu. Kepkite 20 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 180 ℃ ir palikite indą kepti 90 minučių, kol iškeps. Išjunkite orkaitę. Uždenkite vyniotinį folija ir palikite dar 15 minučių.
Kategorijos