Publikavimo data: 2024-06-22
Krapų džiovinimas
Krapai yra salierinių šeimos vienmetis augalas. Krapai yra prieskoninis augalas ir prieskoninis augalas, žydintis skėčio pavidalo žiedynais. Visos dalys - stiebas, lapai ir žiedynai - naudojamos maistui. Krapų kvapas gaivus ir aštrus. Žmonės visame pasaulyje mėgsta krapus ir dėl malonaus skonio, ir dėl jų naudingųjų savybių. Krapai mažina skrandžio rūgštingumą, turi kraujospūdį mažinantį poveikį, padeda atsispirti įvairioms infekcijoms. Krapus galima valgyti bet kokiu pavidalu. Todėl žiemai iš jo gaminkite įvairius patiekalus.
Žingsnis 1
Atskirkite krapų šakeles nuo kotelių.
Žingsnis 2
Kepimo skardą išklokite popieriumi, tolygiu sluoksniu išdėliokite krapus. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 50 laipsnių. Orkaitės durelių sandariai neuždarykite. Maždaug po pusantros valandos temperatūrą padidinkite iki 70 laipsnių. Tokiu režimu džiovinkite dar dvi su puse valandos.
Žingsnis 3
Išimkite kepimo skardą su krapais iš orkaitės ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje.
Žingsnis 4
Džiovintus krapus perkelkite ant medinės pjaustymo lentelės ir smulkiai sukapokite peiliu.
Žingsnis 5
Džiovintiems krapams laikyti naudokite keraminį indą arba stiklinį indelį su dangteliu.
Kategorijos