Krapų džiovinimas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Krapų džiovinimas

Krapai yra salierinių šeimos vienmetis augalas. Krapai yra prieskoninis augalas ir prieskoninis augalas, žydintis skėčio pavidalo žiedynais. Visos dalys - stiebas, lapai ir žiedynai - naudojamos maistui. Krapų kvapas gaivus ir aštrus. Žmonės visame pasaulyje mėgsta krapus ir dėl malonaus skonio, ir dėl jų naudingųjų savybių. Krapai mažina skrandžio rūgštingumą, turi kraujospūdį mažinantį poveikį, padeda atsispirti įvairioms infekcijoms. Krapus galima valgyti bet kokiu pavidalu. Todėl žiemai iš jo gaminkite įvairius patiekalus.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
38 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.04/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Krapų džiovinimas Žingsnis 1
Atskirkite krapų šakeles nuo kotelių.

Žingsnis 2

Krapų džiovinimas Žingsnis 2
Kepimo skardą išklokite popieriumi, tolygiu sluoksniu išdėliokite krapus. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 50 laipsnių. Orkaitės durelių sandariai neuždarykite. Maždaug po pusantros valandos temperatūrą padidinkite iki 70 laipsnių. Tokiu režimu džiovinkite dar dvi su puse valandos.

Žingsnis 3

Krapų džiovinimas Žingsnis 3
Išimkite kepimo skardą su krapais iš orkaitės ir leiskite atvėsti kambario temperatūroje.

Žingsnis 4

Krapų džiovinimas Žingsnis 4
Džiovintus krapus perkelkite ant medinės pjaustymo lentelės ir smulkiai sukapokite peiliu.

Žingsnis 5

Krapų džiovinimas Žingsnis 5
Džiovintiems krapams laikyti naudokite keraminį indą arba stiklinį indelį su dangteliu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos