Kreminė menkė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Kreminė menkė

Kreminę, burnoje tirpstančią menkę labai lengva pagaminti. Tereikia paruošti produktus, padažą ir pašauti į orkaitę. Tačiau svarbiausia - išsirinkti gerą žuvį. Menkės filė galima imti šaldytą, tačiau atkreipkite dėmesį į ledą. Jis neturi būti sutrūkinėjęs, o atšildant filė turi išlaikyti elastingumą. Grietinėlę patiekalui geriau imti tirštesnę - 33 proc. Menkė grietinėlėje yra labai sotus ir skanus patiekalas.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
117 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, žuvis.
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminė menkė Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus 2-4 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Nepamirškite pamaišyti.

Žingsnis 2

Kreminė menkė Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę, garstyčias, citrinos sultis, prieskonius ir grietinėlę.

Žingsnis 3

Kreminė menkė Žingsnis 3
Iškepkite menkę. Supjaustykite menkės filė gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Į kepimo indą sudėkite svogūnus ir ant viršaus žuvį. Padažą paskirstykite ant menkės, o likusį padažą supilkite tarp žuvies gabalėlių. Įdėkite indą į orkaitę 20-25 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos