Publikavimo data: 2024-03-25
Kreminė menkė
Kreminę, burnoje tirpstančią menkę labai lengva pagaminti. Tereikia paruošti produktus, padažą ir pašauti į orkaitę. Tačiau svarbiausia - išsirinkti gerą žuvį. Menkės filė galima imti šaldytą, tačiau atkreipkite dėmesį į ledą. Jis neturi būti sutrūkinėjęs, o atšildant filė turi išlaikyti elastingumą. Grietinėlę patiekalui geriau imti tirštesnę - 33 proc. Menkė grietinėlėje yra labai sotus ir skanus patiekalas.
Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus 2-4 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Nepamirškite pamaišyti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę, garstyčias, citrinos sultis, prieskonius ir grietinėlę.
Žingsnis 3
Iškepkite menkę. Supjaustykite menkės filė gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Į kepimo indą sudėkite svogūnus ir ant viršaus žuvį. Padažą paskirstykite ant menkės, o likusį padažą supilkite tarp žuvies gabalėlių. Įdėkite indą į orkaitę 20-25 minutėms.
Kategorijos