Publikavimo data: 2024-06-08
Kreminė midijų sriuba
Nepaisant to, kad kai kurie žmonės mano, jog midijos nėra pats patogiausias produktas, šios jūros gėrybės yra labai naudingos - midijose yra įvairių mikroelementų, įskaitant jodą, manganą, cinką, taip pat vitaminų B, E ir D. Belgijoje yra miestelis Ersekas, kuriame kasmet rengiama midijų diena. O Skandinavijos šalyse pagal norvegiškos sriubos su lašiša pavyzdį ruošiama labai skani kreminė sriuba su midijomis - ji gaunasi šiek tiek egzotiška, bet labai skani.
Žingsnis 1
Paruoškite midijas. Midijas supilkite į didelį dubenį. Ištirpinkite 60 g druskos 3 litruose vandens ir pasūdytu vandeniu užpilkite midijas. Leiskite midijoms 30 minučių pasūdyti. Tada midijas nuplaukite vėsiame vandenyje ir nusausinkite rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite atsargas. Į puodą supilkite 600 ml vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite midijas, uždenkite ir virkite apie 8 minutes ant vidutinės ugnies, kol midijos išskleis kiautus. Išimkite midijas iš puodo ir nulupkite kiautus. Išvalytas midijas sudėkite atgal į sultinį.
Žingsnis 3
Baigkite virti sriubą. Į puodą supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną, česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 min. Tada į daržoves supilkite sultinį su midijomis, įberkite druskos, ciberžolės, baziliko ir juodųjų pipirų. Virkite 15 minučių uždengę dangčiu ant vidutinės ugnies. Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir nukelkite puodą nuo ugnies.
Kategorijos