Kreminė midijų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Kreminė midijų sriuba

Nepaisant to, kad kai kurie žmonės mano, jog midijos nėra pats patogiausias produktas, šios jūros gėrybės yra labai naudingos - midijose yra įvairių mikroelementų, įskaitant jodą, manganą, cinką, taip pat vitaminų B, E ir D. Belgijoje yra miestelis Ersekas, kuriame kasmet rengiama midijų diena. O Skandinavijos šalyse pagal norvegiškos sriubos su lašiša pavyzdį ruošiama labai skani kreminė sriuba su midijomis - ji gaunasi šiek tiek egzotiška, bet labai skani.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
18 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kreminė midijų sriuba Žingsnis 1
Paruoškite midijas. Midijas supilkite į didelį dubenį. Ištirpinkite 60 g druskos 3 litruose vandens ir pasūdytu vandeniu užpilkite midijas. Leiskite midijoms 30 minučių pasūdyti. Tada midijas nuplaukite vėsiame vandenyje ir nusausinkite rankšluosčiu.

Žingsnis 2

Kreminė midijų sriuba Žingsnis 2
Paruoškite atsargas. Į puodą supilkite 600 ml vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite midijas, uždenkite ir virkite apie 8 minutes ant vidutinės ugnies, kol midijos išskleis kiautus. Išimkite midijas iš puodo ir nulupkite kiautus. Išvalytas midijas sudėkite atgal į sultinį.

Žingsnis 3

Kreminė midijų sriuba Žingsnis 3
Baigkite virti sriubą. Į puodą supilkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną, česnaką ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 min. Tada į daržoves supilkite sultinį su midijomis, įberkite druskos, ciberžolės, baziliko ir juodųjų pipirų. Virkite 15 minučių uždengę dangčiu ant vidutinės ugnies. Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir nukelkite puodą nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos