Publikavimo data: 2024-03-24
Morkų kreminė sriuba
Ši ryški vasariška morkų kreminė sriuba patiks visai šeimai. Morkos yra labai populiari daržovė visame pasaulyje. Šioje šakninėje daržovėje gausu įvairių maistinių medžiagų. Joje yra karotino, biotino, vitaminų C, B, E, K ir PP. Morkų patiekalai mažina cholesterolio kiekį kraujyje, todėl morkas reikėtų valgyti reguliariai.
Žingsnis 1
Gilioje keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite stambiai supjaustytas morkas ir svogūną, kol jie pusiau iškeps.
Žingsnis 2
Keptas daržoves kartu su nuluptomis ir supjaustytomis bulvėmis sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite.
Žingsnis 3
Vištieną virkite atskirai. Nusunkite daržovių sultinį ir įpilkite šiek tiek vištienos sultinio. Į puodą sudėkite gabalėliais supjaustytą vištieną.
Žingsnis 4
Daržoves kartu su vištiena susmulkinkite panardinamuoju trintuvu. Tada į gautą tyrę įpilkite grietinėlės ir viską gerai išmaišykite. Sriuba paruošta.
Kategorijos