Publikavimo data: 2024-04-06
Kreminė pievagrybių sriuba
Grietininė sriuba dažniausiai gaminama iš grybų, nes jų lengviau nusipirkti parduotuvėje. Tačiau grybų sezono metu būtinai pabandykite pasigaminti baltą kreminę sriubą iš pievagrybių. Jie pasižymi ypatingu skoniu ir aromatu, o derinyje su grietinėle ir prieskoniais atsiskleis ypatingai. Svarbiausia sriubą išplakti iki švelnios kreminės konsistencijos.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi 3 minutes pakepinkite svogūnus. Tada prie svogūnų sudėkite morkas ir kepkite dar 2 minutes. Į pakepintas daržoves sudėkite grybus ir troškinkite kartu ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 2
Supilkite į puodą vandenį ir virkite sriubą 20 minučių. Įberkite druskos, pipirų ir prieskonių. Į puodą sudėkite bulves ir virkite, kol suminkštės, 10-15 minučių. Į sriubą plona srovele supilkite kambario temperatūros grietinėlę ir vėl kaitinkite, bet neužvirinkite. Kai sriuba bus paruošta, suplakite ją mikseriu iki vientisos ir švelnios masės.
Kategorijos