Publikavimo data: 2024-06-09
Kreminė sriuba su krevetėmis ir ryžiais
Krevečių ir ryžių sriuba - sveiko ir maistingo patiekalo pavyzdys. Krevetėse yra visų mums reikalingų aminorūgščių ir baltymų, ryžiuose gausu vitaminų ir mikroelementų, sūryje - vitaminų A, E, D ir kazeino, reikalingo smegenų veiklai. Be to, daržovės ir alyvuogių aliejus. Sriuba išverdama pasakiškai greitai, o nauda - didžiulė. Galite išmokyti vaikus gaminti šią sriubą, ir jie mielai debiutuos virtuvėje.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, morkas supjaustykite plonais pusžiedžiais arba stambiai sutarkuokite. Alyvuogių aliejų įkaitinkite storadugniame puode ant vidutinės ugnies. Kepkite svogūną 2 minutes, kol suminkštės. Sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Į puodą su daržovėmis supilkite 2 litrus vandens ir užvirinkite. Supilkite garuose virtus ilgagrūdžius ryžius, užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies tiek laiko, kiek nurodyta ant pakelio. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 3
Į puodą sudėkite minkštą lydytą sūrį. Kai užvirs, sudėkite nuluptas krevetes, užvirinkite ir išjunkite ugnį.
Kategorijos