Publikavimo data: 2024-03-28
Kreminė sriuba su lašiša ir grietinėle
Lašišos kreminė sriuba su grietinėle yra nuostabiai švelnus ir aromatingas pirmasis patiekalas, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Grietinėlė yra esminis šio recepto ingredientas. Dėl jų kreminė sriuba gaunasi ypač sodri. Galite nusipirkti žuvies filė arba kepsnių. Tačiau pastaruoju atveju iš žuvies būtina išimti kaulus.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus griežinėliais.
Žingsnis 3
Žuvies filė supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 5
Perkelkite bulves į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite 3-5 minutes.
Žingsnis 6
Supjaustytas daržoves perkelkite į bulves. Kepkite daržoves 3-5 minutes.
Žingsnis 7
Perkelkite lašišą į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 8
Į puodą sudėkite keptas daržoves ir virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 9
Įpilkite šaukštelį augalinio aliejaus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
Žingsnis 10
Atsargiai supilkite grietinėlę į sriubą. Virkite sriubą dar 1-2 minutes. Suplakite sriubą mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 11
Supilkite kreminę sriubą į lėkštes ir patiekite. Sriubą pagal pageidavimą papuoškite šviežiomis žolelėmis, grietinėle, stambiai maltais pipirais. Gero apetito!
Kategorijos