Publikavimo data: 2024-06-08
Kreminė sūrio sriuba su grietinėle
Šis patiekalas turi ilgą istoriją ir kilmingą kilmę. Nepaisant to, kad viduramžiais sriubos buvo laikomos vargšų maistu, nuo XV a. pabaigos Prancūzijoje sūrio kreminė sriuba buvo patiekiama žymių aristokratų priėmimuose ir net ant Prancūzijos karalių stalų. Kiekvienos šeimininkės valgiaraštyje turėtų būti bent viena kreminė sriuba, todėl tai galėtų būti ir sūrio sriuba, nes ją paruošti gana paprasta.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Į puodą supilkite augalinį aliejų ir leiskite jam gerai įkaisti. Sudėkite svogūną, morkas ir kepkite 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite sriubą. Į puodą prie svogūnų ir morkų sudėkite bulves ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite skystį. Virkite 15-20 minučių, kol bulvės išvirs. Supilkite grietinėlę, sudėkite lydytą sūrį ir virkite dar 5-7 minutes. Sriubą gerai išmaišykite, kad sūris visiškai ištirptų. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Sumalkite sriubą. Įdėkite maišytuvą į puodą. Sutrinkite sriubą iki vientisos tyrės.
Kategorijos