Publikavimo data: 2024-09-22
Kreminis moliūgas su mėsos kukuliais
Moliūgas labai naudingas mūsų organizmui dėl didelio kiekio vitaminų ir puikiai pasotina, nes jame yra daug naudingų skaidulų. Kartu moliūgas turi mažai kalorijų - tik 22 kcal 100 g. Dėl šios priežasties jį į mitybos racioną mėgsta įtraukti tie žmonės, kuriems reikia normalizuoti medžiagų apykaitą, sudaryti imunitetą stiprinančią ir toksinus iš organizmo šalinančią dietą. Siūlome gaminti moliūgą su mėsos kukuliais ir grietinėle pagal mūsų receptą - patiekalas gaunasi labai skanus ir subalansuotas.
Žingsnis 1
Iš vištienos arba kalakutienos filė, svogūno ir kiaušinio pagaminkite maltos mėsos kukuliams. Filė pertrinkite per mėsmalę, o svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite mėsą ir svogūną, įmuškite 1 kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Mėsą gerai išmaišykite ir suformuokite vidutinio dydžio mėsos kukulius. Nedarykite jų per mažų, nes bus nepatogu juos kepti ir jie sunaudos daug aliejaus. Šiems kukuliams labai tinka putpelės kiaušinio dydis.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir jį įkaitinkite. Lengvai apkepkite kotletukus iš visų pusių ir sudėkite juos ant skudurėlio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.
Žingsnis 4
Moliūgą ir bulves supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų gatavame patiekale.
Žingsnis 5
Į orkaitei atsparų indą pirmuoju sluoksniu sudėkite moliūgą ir bulves, o antruoju sluoksniu - keptus mėsos kukulius. Užpilkite daržoves ir mėsą grietinėle, įpilkite ½ puodelio vandens ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 6
Kepkite patiekalą, uždengę formą folija, 25 minutes, tada nuimkite foliją ir kepkite dar 25 minutes.
Kategorijos