Publikavimo data: 2024-05-25
Kreminis pyragas su kopūstais ir morkomis su majonezu
Lengva paruošti naminę purią ir, svarbiausia, skanią tešlą "greitam" kopūstų pyragui su majonezu. Pyragui rinkitės šviežius ir jaunus, šviesiai žalios spalvos kopūstus. Būtinai pasverkite kopūstus - optimalus kopūsto svoris turėtų būti ne mažesnis kaip vienas kilogramas. Perpjautas kopūstas paprastai būna baltos spalvos, o rudi atspalviai rodo, kad kopūstas jau pradėjo gesti.
Žingsnis 1
Troškinkite faršą. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas. Kepkite jas ant vidutinės ugnies 5 minutes, maišydami mentele. Tada į keptuvę su apkepintomis daržovėmis sudėkite kopūstus. Išmaišykite ir kepkite apie 5 minutes. Supilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, pagardinkite druska ir išmaišykite. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 10 minučių. Nuimkite dangtį, išmaišykite ir dar 5 min. virkite daržoves ant ugnies. Išjunkite ugnį.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite vištos kiaušinį. Įdėkite majonezo ir druskos pagal skonį. Suplakite ingredientus plaktuvu arba mikseriu, kol jie taps vientisu mišiniu. Suberkite kepimo miltelius ir persijokite persijotus kvietinius miltus. Išminkykite skystą tešlą, kurios konsistencija panaši į tirštos grietinės.
Žingsnis 3
Kepkite raugintų kopūstų pyragą. Į formą supilkite trečdalį tešlos. Ant viršaus sudėkite kopūstų įdarą, šiek tiek atokiau nuo šonų, kad pyragas būtų visiškai uždengtas. Ant kopūstų įdaro supilkite likusią tešlos dalį. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
Kategorijos