Publikavimo data: 2024-10-12
Kreminis troškinys su kiaulienos kukuliais ir cukinija
Patiekalai su mėsa ir daržovėmis visada yra sotūs ir labai skanūs. Šviežių cukinijų sezono metu siūlome išbandyti troškinį su kiaulienos kukuliais ir sviestu. Eksperimentuokite su įdarais. Tai gali būti kiaušinių ir grietinės mišinys, jis suteiks troškiniui daugiau maistingumo. Arba naudokite dvigubą grietinėlę ir minkštą grietinėlės sūrį - apkepas bus lengvesnis ir puresnis.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite vieną svogūną ir petražoles, česnaką sutarkuokite smulkia tarka. Svogūną, petražoles ir česnaką sudėkite į maltą mėsą, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.
Žingsnis 2
Suformuokite nedidelius mėsos kukulius ir lengvai apkepkite juos iš abiejų pusių augaliniame aliejuje.
Žingsnis 3
Nuplaukite ryžius šaltame vandenyje ir susmulkinkite antrąjį svogūną. Formą išklokite neišvyniota kepimo rankove. Ant formos dugno sudėkite ryžius, svogūną ir keptuvėje keptus mėsos kukulius.
Žingsnis 4
Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, o morkas stambiai sutarkuokite. Dėkite jas kaip kitą sluoksnį ant mėsos kukulėlių.
Žingsnis 5
Ant paskutinio sluoksnio sudėkite plonais griežinėliais supjaustytas cukinijas. Cukinijas aptepkite sviestu.
Žingsnis 6
Paruoškite įdarą: paimkite dvigubai daugiau vandens nei ryžių, sumaišykite kiaušinius su grietine ir vandeniu, suberkite prieskonius, tarkuotą sūrį ir druską. Išmaišykite ir tolygiai supilkite į formą. Viršų uždenkite rankovės kraštais.
Žingsnis 7
Kepkite 30-35 minutes 180 ℃ temperatūroje. Likus 5 minutėms iki kepimo, atplėškite rankovės kraštus, kad lengvai paruduotų.
Kategorijos