Krevečių ir ryžių salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-08

Krevečių ir ryžių salotos

Salotos su krevetėmis ir ryžiais - paprastas ir skanus patiekalas, kuriame gausu vitaminų ir naudingų mikroelementų. Patiekalui ruošti tinka ilgagrūdžiai ryžiai. Jie yra neutralaus skonio, todėl puikiai dera su bet kokiais produktais ir padažu, pagamintu iš alyvuogių aliejaus, Provanso žolelių ir citrusinių vaisių sulčių. Padaže taip pat atsiskleidžia jūros gėrybių skonis. Svarbu pasirinkti tinkamas krevetes - jos turi būti šviežios. Atkreipkite dėmesį į formą. Kokybiškos krevetės yra lygios, tolygios spalvos ir užriesta uodega.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Vėžiagyviai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Krevečių ir ryžių salotos Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. 2 puodelius vandens supilkite į puodą ir įdėkite 1 arbatinį šaukštelį druskos. Kai vanduo užvirs, supilkite nuplautas kruopas. Ryžius virkite, kol jie suminkštės, uždengę uždaru dangčiu. Virimo metu ryžių nemaišykite. Nupilkite vandenį, jei ryžiai jau išvirė, o drėgmė dar nėra visiškai išgaravusi. Taikant šį metodą galima gauti trapius virtus ryžius su nesmulkintomis kruopomis. Šiltus ryžius apibarstykite Provanso žolelėmis ir pagardinkite likusia druska.

Žingsnis 2

Krevečių ir ryžių salotos Žingsnis 2
Paruoškite krevetes. Užvirkite vandenį virimui. Vandens naudokite dvigubai daugiau nei jūros gėrybių. Įberkite druskos ir 2 minutėms įmeskite žalias krevetes į verdantį vandenį. Svarbu jų ilgai nekaitinti, kad mėsa neprarastų švelnumo ir sultingumo. Jei naudojate jau nuluptas virtas šaldytas krevetes, pakanka jas tiesiog atitirpinti. Tada leiskite krevetėms atvėsti ir nulupkite jas nuo kiauto.

Žingsnis 3

Krevečių ir ryžių salotos Žingsnis 3
Paimkite kiaušinius. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus supjaustykite kubeliais, o trynius sutarkuokite smulkia tarka ir palikite salotoms papuošti.

Žingsnis 4

Krevečių ir ryžių salotos Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, pagal skonį pagardinkite žolelėmis ir druska.

Žingsnis 5

Krevečių ir ryžių salotos Žingsnis 5
Toliau maišykite salotas. Į gilų dubenį suberkite ryžius, sudėkite iš anksto supjaustytą agurką, avokadą, obuolį, kiaušinio baltymą ir krevetes. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite aliejumi ir žolelėmis bei šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos