Publikavimo data: 2024-04-02
Krevetės ir čili pipirai funchose
Jūros artumas Azijos šalyse diktuoja savas maisto gaminimo taisykles. Krevetės puikiai tiks prie funchozos. Jos kepamos keptuvėje česnakiniame padaže ir papuošiamos šiltomis gardžiomis naminėmis makaronų salotomis su daržovėmis ir sojų padažu. Jei negalite gauti šviežių krevečių, jas galite pakeisti šaldytomis. Šaldytas krevetes rinkitės tinkamai. Pakuotėje neturėtų būti daug ledo. Krevetės turėtų būti be pažeidimų ir dėmių ant kiauto. Krevetė yra šviežesnė, jei jos uodega labiau susiraukšlėjusi.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir apkepkite morkas. Sudėkite paprikas ir cukinijas. Supilkite sojų padažą ir ryžių actą. Kepkite daržoves maišydami 7 minutes, nepamiršdami pamaišyti.
Žingsnis 2
Paruoškite funchozą. Makaronus dubenyje užpilkite verdančiu vandeniu ir palaukite 7 minutes. Išimkite į sietelį ir leiskite nuvarvėti.
Žingsnis 3
Į virtas daržoves suberkite sezamo sėklas ir makaronus. Išmaišykite ingredientus.
Žingsnis 4
Paruoškite krevetes. Į švarią keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais. Į keptuvę suberkite jį ir aitriąją papriką. Išimkite iš keptuvės parudavusius česnakus ir aitriąsias paprikas. Jie atidavė savo aromatą aliejui ir nebereikalingi. Krevetes kepkite aliejuje 2-3 minutes. Papuoškite jomis patiekalą.
Kategorijos