Publikavimo data: 2025-08-17
Kriaušės su malta mėsa
Mano mėgstamiausias receptas. Labai sotus ir skanus patiekalas. Rekomenduoju visiems išbandyti.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus suberkite į dubenį, suberkite druską, kiaušinį, aliejų ir vandenį. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti elastinga ir nelipti prie rankų.
Žingsnis 2
Įdarui sumaišykite maltą mėsą su tarkuotu svogūnu, druska ir pipirais pagal skonį. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Svarbu, kad tešla būtų plona, kitaip sluoksniai bus stori ir neskanūs. Ant viso tešlos lakšto užtepkite ploną sluoksnį maltos mėsos. Suvyniokite tešlą į ritinį. Supjaustykite 3 cm storio riekelėmis.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, apkepkite kiekvieną gruziną iš abiejų pusių, kol apskrus. Kai visi gruzinai iškeps, išimkite juos į lėkštę.
Žingsnis 5
Nulupkite morkas, sutarkuokite svogūną ir supjaustykite jį kubeliais. Daržoves apkepkite keptuvėje.
Žingsnis 6
Kai daržovės suminkštės, sudėkite pakepintus gruzinus, supilkite 250 ml vandens, įberkite druskos, pipirų ir pomidorų pastos. Virkite 40 minučių.
Kategorijos