Publikavimo data: 2024-05-26
Krienų lapai žiemai
Krienai yra tradicinis produktas, kuris rusų virtuvėje naudojamas jau daugelį šimtmečių. Šis žolinis augalas garsėja deginančiu skoniu ir specifiniu aromatu. Krienai labai tinka įvairiems užkandžiams gaminti. Naudojamos ir šaknys, ir lapai. Tačiau jei krienų šaknų užkandžiai žinomi visiems, tai lapai naudojami retai. Ir veltui, nes iš jų galima pasigaminti nuostabų "žaliąjį prieskonį". Gaunasi savotiškas rusiškas aštrus "pesto padažas". O kaip jį pasigaminti, žiūrėkite šiame recepte.
Žingsnis 1
Nupjaukite kietus petražolių kotelius.
Žingsnis 2
Taip pat nupjaukite kietus krapų kotelius.
Žingsnis 3
Atskirkite krienų lapus nuo storų kotelių ir atsitiktinai susmulkinkite. Taip bus lengviau juos susmulkinti.
Žingsnis 4
Česnaką supjaustykite mažais griežinėliais.
Žingsnis 5
Petražoles, krapus ir krienų lapelius sudėkite į aukštą matavimo taurę arba į maišytuvo dubenį. Įdėkite česnako, augalinio aliejaus ir druskos.
Žingsnis 6
Sumalkite visus ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 7
Perpilkite makaronus į stiklainį, uždarykite dangteliu ir įdėkite į šaldytuvą. Šį užkandį šaldytuve galima laikyti labai ilgai.
Žingsnis 8
Paruošti krienų ir žolelių makaronai žiemai.
Kategorijos