Krienų lapai žiemai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Krienų lapai žiemai

Krienai yra tradicinis produktas, kuris rusų virtuvėje naudojamas jau daugelį šimtmečių. Šis žolinis augalas garsėja deginančiu skoniu ir specifiniu aromatu. Krienai labai tinka įvairiems užkandžiams gaminti. Naudojamos ir šaknys, ir lapai. Tačiau jei krienų šaknų užkandžiai žinomi visiems, tai lapai naudojami retai. Ir veltui, nes iš jų galima pasigaminti nuostabų "žaliąjį prieskonį". Gaunasi savotiškas rusiškas aštrus "pesto padažas". O kaip jį pasigaminti, žiūrėkite šiame recepte.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
310 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
31 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Krienų lapai žiemai Žingsnis 1
Nupjaukite kietus petražolių kotelius.

Žingsnis 2

Krienų lapai žiemai Žingsnis 2
Taip pat nupjaukite kietus krapų kotelius.

Žingsnis 3

Krienų lapai žiemai Žingsnis 3
Atskirkite krienų lapus nuo storų kotelių ir atsitiktinai susmulkinkite. Taip bus lengviau juos susmulkinti.

Žingsnis 4

Krienų lapai žiemai Žingsnis 4
Česnaką supjaustykite mažais griežinėliais.

Žingsnis 5

Krienų lapai žiemai Žingsnis 5
Petražoles, krapus ir krienų lapelius sudėkite į aukštą matavimo taurę arba į maišytuvo dubenį. Įdėkite česnako, augalinio aliejaus ir druskos.

Žingsnis 6

Krienų lapai žiemai Žingsnis 6
Sumalkite visus ingredientus iki vientisos masės.

Žingsnis 7

Krienų lapai žiemai Žingsnis 7
Perpilkite makaronus į stiklainį, uždarykite dangteliu ir įdėkite į šaldytuvą. Šį užkandį šaldytuve galima laikyti labai ilgai.

Žingsnis 8

Krienų lapai žiemai Žingsnis 8
Paruošti krienų ir žolelių makaronai žiemai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos