Publikavimo data: 2024-02-02
Kūdikių bulvės su vištienos kepenėlėmis jautienos stroganoff receptas
Vištienos kepenėlių jautienos stroganoff su grybais ir jaunomis bulvėmis - puikus pasirinkimas pietums, vakarienei ar šventiniam karštam patiekalui. Kadangi receptą paruošti paprasta, svarbiausia - tinkamai parinkti kepenėles. Pagrindinis kokybiškų vištienos kepenėlių skiriamasis bruožas yra jų spalva. Šviežias ir skanus produktas yra vienodos rudos spalvos su lengvu bordo atspalviu. Pievagrybius galite pakeisti kitais šviežiais arba šaldytais grybais.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Paruoškite grybus: nuplaukite juos po tekančiu vandeniu, nupjaukite viršutinį kepurėlės sluoksnį, atnaujinkite kotelio pjūvį, pašalinkite tamsias grybų dėmes. Išvirkite bulves: nuplaukite bulves, nulupkite jas, sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies. Užvirkite ir virkite 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Grybus supjaustykite griežinėliais. Vištienos kepenėles supjaustykite mažais kubeliais. Bulves supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto. Į keptuvę sudėkite vištienos kepenėles ir grybus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 5
Maišydami kepkite grybus ir kepenėles 7-8 minutes.
Žingsnis 6
Į keptuvę suberkite svogūnus ir vėl viską kartu kepkite, kol viskas iškeps (5-7 minutes).
Žingsnis 7
Kitoje keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto ir lašelį augalinio aliejaus. Kepkite virtas bulves 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 8
Į keptuvę su vištienos kepenėlėmis ir grybais įpilkite grietinės. Sudedamąsias dalis 1-2 minutes troškinkite grietinėje. Įdėkite 100 g sviesto ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 2-3 minutes, kol sviestas visiškai ištirps.
Žingsnis 9
Patiekalas paruoštas. Patiekite jautienos stroganoffą į lėkštes.
Žingsnis 10
Patiekite jautienos stroganosą su auksinėmis bulvėmis, papuoštą smulkiai supjaustytomis šviežiomis žolelėmis ir smulkintais anakardžių riešutais.
Kategorijos