Publikavimo data: 2024-05-20
Kūdikių koldūnai
Vištienos sriubos su koldūnais skonį kiekvienas posovietinės erdvės gyventojas žino iš vaikystės. Vienas populiariausių patiekalų vaikams yra ir vienas maistingiausių, todėl jis įtrauktas į bet kurio vaikų darželio valgiaraštį. Sriuba su koldūnais ir daržovėmis yra puikus sotų ir sveikų pietų variantas, o sotaus vištienos sultinio aromatas pažadins didelį apetitą ne tik vaikams, bet ir bet kuriam suaugusiajam.
Žingsnis 1
Išvirkite vištienos sultinį. Sudėkite vištieną į gilų puodą ir užpilkite 2 litrais vandens. Pastatykite puodą su vištiena ant kaitlentės ir ant didelės ugnies užvirinkite. Nugriebkite putas, pasūdykite, įdėkite lauro lapą ir sumažinkite ugnį iki mažos. Vištieną virkite 40 minučių, tada išimkite vištienos dalis iš sultinio. 2 valgomuosius šaukštus sultinio supilkite į atskirą dubenį ir palikite koldūnams.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir maišydami kepkite svogūnus ir morkas 5-7 minutes ant vidutinės ugnies. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite 40 ml sultinio ir kiaušinius. Mišinį suplakite šakute ir palaipsniui suberkite miltus. Tešla turi būti tiršta ir standi, bet ne tiršta.
Žingsnis 4
Išvirkite sriubą. Sultinį perkoškite ir užkaiskite ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, sudėkite į puodą bulves, pakepintus svogūnus ir morkas ir sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Išmaišykite ir virkite daržoves 7-8 minutes. Tada dviem mažais šaukštais įberkite nedidelį kiekį tešlos ir įmeskite į verdantį sultinį. Kai tik koldūnai plūduriuos, jie bus paruošti.
Kategorijos