Publikavimo data: 2024-04-03
Kūdikių kotletai
Vaikui skirtus kotletus geriausia virti garuose arba kepti orkaitėje. Taip jie bus sveikesni. Be to, stipriai kaitinant aliejų išsiskiriantys kancerogenai nepateks į vaiko organizmą. Ruošiant kotletus vaikams, geriau imti kokybišką jautienos mėsą. Taip pat tinka ir vištienos faršas. Rekomenduojama vengti kiaulienos.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Maltą jautieną ir svogūnus sumalkite mėsmale. Suberkite duoną, druską ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Pasigaminkite kotletus. Iš paruoštos maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus ir pamirkykite juos džiūvėsėliuose. Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite kotletus ant kepimo skardos ir siųskite juos 45 min. į 160 °C laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę.
Kategorijos