Publikavimo data: 2024-04-03
Kūdikių mėsos kukuliai
Norėdami paįvairinti vaiko mitybą, galite orkaitėje kepti specialius mėsos kukulius vaikams. Be maltos mėsos ir daržovių, į receptą įeina ryžiai, todėl patiekalas tampa dar sotesnis ir maistingesnis. Mėsos kukuliams virti geriau rinktis vidutinio grūdėtumo ryžius. Jie turi mažiau krakmolo nei apvaliagrūdžiai ryžiai. Tačiau tai nesumenkina patiekalo privalumų. Jį galima patiekti kaip savarankiškus visaverčius pietus ar vakarienę arba kaip priedą prie bet kokio garnyro.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos kukulius. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, svogūnais, kiaušiniu, druska ir gerai išmaišykite. Suformuokite nedidelius rutuliukus. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir atsargiai išdėliokite mėsos kukulius. Siųskite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, 20 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite mėsos kukulius su morkomis. Morkas lengvai apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ir užpilkite ant apkeptų mėsos kukulių. Dėkite į orkaitę dar 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite vandenį, pomidorų pastą, grietinę ir miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Padažą supilkite ant mėsos kukulių su morkomis ir pašaukite keptuvę į orkaitę dar 5 minutėms.
Kategorijos