Žirnių sriuba katile pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Žirnių sriuba katile

Žirnių sriuba yra populiarus patiekalas, gaminamas daugelyje šalių. Rusijoje žirnių sriuba verdama iš geltonų sausų žirnių su bulvėmis ir mėsos produktais. Labai dažnai į sriubą dedama įvairios rūkytos mėsos, kuri suteikia nepakartojamo ugnies skonio. šiame recepte siūlome pasigaminti lengvą žirnių sriubos su vištienos filė variantą. Sriuba bus verdama katile - pusapvaliame katilėlyje, plačiai naudojamame Vidurinės Azijos šalyse.
Gaminimo laikas
300 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
32 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Žirnių sriuba katile Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Žirnių sriuba katile Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais 1-1,5 cm dydžio kubeliais.

Žingsnis 3

Žirnių sriuba katile Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 4

Žirnių sriuba katile Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite petražoles ir česnakus.

Žingsnis 5

Žirnių sriuba katile Žingsnis 5
Katile įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol jie taps auksiniai ir minkšti.

Žingsnis 6

Žirnių sriuba katile Žingsnis 6
Į katilą sudėkite vištienos filė ir kepkite 5-7 minutes, kol paruduos.

Žingsnis 7

Žirnių sriuba katile Žingsnis 7
Į katilą suberkite nuplautus žirnius ir bulves.

Žingsnis 8

Žirnių sriuba katile Žingsnis 8
Visas sudedamąsias dalis užpilkite vandeniu.

Žingsnis 9

Žirnių sriuba katile Žingsnis 9
Virkite sriubą ant silpnos ugnies, kol visi ingredientai išvirs. Periodiškai nugriebkite putas nuo sriubos paviršiaus. Pačioje pabaigoje pagal skonį įberkite česnako, petražolių, druskos ir pipirų.

Žingsnis 10

Žirnių sriuba katile Žingsnis 10
Žirnių sriuba paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos