Publikavimo data: 2024-04-14
Žirnių sriuba katile
Žirnių sriuba yra populiarus patiekalas, gaminamas daugelyje šalių. Rusijoje žirnių sriuba verdama iš geltonų sausų žirnių su bulvėmis ir mėsos produktais. Labai dažnai į sriubą dedama įvairios rūkytos mėsos, kuri suteikia nepakartojamo ugnies skonio. šiame recepte siūlome pasigaminti lengvą žirnių sriubos su vištienos filė variantą. Sriuba bus verdama katile - pusapvaliame katilėlyje, plačiai naudojamame Vidurinės Azijos šalyse.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite nedideliais 1-1,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite petražoles ir česnakus.
Žingsnis 5
Katile įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol jie taps auksiniai ir minkšti.
Žingsnis 6
Į katilą sudėkite vištienos filė ir kepkite 5-7 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 7
Į katilą suberkite nuplautus žirnius ir bulves.
Žingsnis 8
Visas sudedamąsias dalis užpilkite vandeniu.
Žingsnis 9
Virkite sriubą ant silpnos ugnies, kol visi ingredientai išvirs. Periodiškai nugriebkite putas nuo sriubos paviršiaus. Pačioje pabaigoje pagal skonį įberkite česnako, petražolių, druskos ir pipirų.
Žingsnis 10
Žirnių sriuba paruošta. Gero apetito!
Kategorijos