Žingsnis 1
Pirmiausia įdedame virti vištienos sriubą, užpilame šaltu vandeniu, pasūdome, įdedame lauro lapą ir uždengiame dangčiu.
Žingsnis 2
Kai susidarys putos, atsargiai nuimkite šaukštu, prieš užvirdami nuimkite dangtį ir šiek tiek sumažinkite ugnį.
Žingsnis 3
Sausus žirnius suberkite į dubenį, kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite.
Žingsnis 4
Tada pripilkite dubenį vandens ir palikite jį 2-3 valandoms, geriausia tai padaryti vakare, o ryte išvirti sriubą.
Žingsnis 5
Nulupkite morkas, svogūnus.
Žingsnis 6
Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 7
Vištieną pailsinkite apie 40 minučių, po to išimkite ją į lėkštę, nes vėliau reikės išimti mėsą.
Žingsnis 8
Po kelių valandų žirniai išbrinks kelis kartus didesni.
Žingsnis 9
Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 10
Supilkite žirnius į sultinį ir virkite ant mažos ugnies pusantros valandos, uždengę dangčiu, tada paragaukite, kai tik žirniai suminkštės, galite išvirti daržoves.
Žingsnis 11
Kai žirniai išvirs, suberkite bulves, maždaug po 10 minučių sudėkite morkas, svogūnus ir vištieną, virkite ant silpnos ugnies, kol bulvės bus paruoštos.
Žingsnis 12
Kai bulvės suminkštės, sriuba bus paruošta, dėl skonio įdėkite lauro lapą, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti apie 15 minučių.