Publikavimo data: 2025-08-20
Žirnių sriuba su jautiena.
Šis patiekalas priklauso pirmiesiems patiekalams. Tarp didelės pirmųjų patiekalų įvairovės žirnių sriuba užima vieną iš pirmaujančių vietų. Pagal šį receptą paruošta sriuba yra labai soti, sotūs ir skani.
Žingsnis 1
Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant ugnies. Į vandenį sudėkite gabalėliais supjaustytą jautieną. Man patinka nedideli gabaliukai, bet galite supjaustyti ir didesnius. Kai mėsa užvirs, nuimkite putas.
Žingsnis 2
Žirnius nuplaukite vandenyje. Sudėkite juos į sultinį ir valandą virkite kartu su mėsa.
Žingsnis 3
Nulupkite ir supjaustykite svogūnus ir morkas. Kai mėsa ir žirniai išvirs, sudėkite daržoves.
Žingsnis 4
Bulves nulupkite ir supjaustykite. Kiekvienam bulvių kiekis gali būti skirtingas. Man patinka, kad sriuba būtų tiršta, kai kurie žmonės mėgsta daugiau sultinio. Į sriubą taip pat pasūdykite bulves. Daržoves virkite apie 15 minučių.
Žingsnis 5
Sudėkite prieskonius. Jie gali būti bet kokie, kokie tik jums patinka. Galite ir be prieskonių.
Žingsnis 6
Įdėkite lauro lapą. Virkite apie 10 minučių. Mūsų sriuba paruošta.
Kategorijos