Publikavimo data: 2024-06-13
Kukurūzų dribsnių pjaustymas.
Traškią plutelę kotletams galima pagaminti ne tik iš džiūvėsėlių, bet ir iš paprastų kukurūzų dribsnių. Kad nesugadintumėte mėsos skonio, dribsnius reikia vartoti be cukraus ir saldiklių. Tokių galima rasti bet kurioje parduotuvėje. Kotletai kukurūzų dribsniuose iš kiaulienos gaunasi labai apetitiški, kvapnūs, rudi. Kad būtų sultingesni, kepimui rinkitės nugarinę.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaulieną. Kiaulienos nugarinės gabalėlius iš abiejų pusių subadykite plaktuku. Pabarstykite druska ir mėsos prieskoniais.
Žingsnis 2
Sumaišykite džiūvėsėlius. Sumaišykite kukurūzų traškučius ir krapus. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kotletus kukurūzų dribsniuose. Į atskirą dubenėlį įmuškite kiaušinį ir suplakite šakute. Mėsos lėkštę išklokite popieriniu rankšluosčiu. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Įkaitinkite ant vos mažesnės nei maksimali ugnies. Panardinkite kotletus į miltus, tada įmuškite kiaušinį ir iš abiejų pusių apibarstykite kukurūzų dribsniais ir krapais. Kepkite po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Tada uždengkite dangčiu ir palikite pastovėti dar 5 minutes. Perkelkite kotletus ant popierinio rankšluosčio.
Kategorijos