Kukurūzų krakmolo kotletas. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Kukurūzų krakmolo kotletas.

Krakmolas (kviečių ar kukurūzų) dažniausiai naudojamas kepiniuose, nes būtent krakmolas suteikia kepiniams oro ir purumo. Be to, krakmolas gali būti naudojamas vištienai, žuviai ar mėsai kepti arba traškiai tešlai gaminti, kuri puikiai tinka švelniai vištienos filė gabalėliams kepti. Šiam tikslui geriau rinktis kukurūzų krakmolą, tada kotletai įgaus auksinę apetitą keliančią plutelę, o viduje išliks minkšti ir labai sultingi.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
207 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kukurūzų krakmolo kotletas. Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir tešlą. Sudėkite filė ant medinės pjaustymo lentos, uždenkite maistine plėvele ir aptepkite pjūvio pusę. Sumaišykite 0,5 šaukštelio druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų česnakų ir bazilikų ir šiuo mišiniu įtrinkite vištienos kotletus iš visų pusių. Inde sumaišykite grietinę, kukurūzų krakmolą ir 0,3 šaukštelio druskos. Tešlą gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Kukurūzų krakmolo kotletas. Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną vištienos kotletą pamirkykite krakmolo ir grietinės tešloje, tada dėkite į karštą keptuvę. Kepkite kotletus kukurūzų krakmolo tešloje ant vidutinės ugnies po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. Galiausiai keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite kotletus dar 4-5 minutes, stebėdami, kad jie nesudegtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos