Publikavimo data: 2024-06-13
Kukurūzų krakmolo kotletas.
Krakmolas (kviečių ar kukurūzų) dažniausiai naudojamas kepiniuose, nes būtent krakmolas suteikia kepiniams oro ir purumo. Be to, krakmolas gali būti naudojamas vištienai, žuviai ar mėsai kepti arba traškiai tešlai gaminti, kuri puikiai tinka švelniai vištienos filė gabalėliams kepti. Šiam tikslui geriau rinktis kukurūzų krakmolą, tada kotletai įgaus auksinę apetitą keliančią plutelę, o viduje išliks minkšti ir labai sultingi.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą ir tešlą. Sudėkite filė ant medinės pjaustymo lentos, uždenkite maistine plėvele ir aptepkite pjūvio pusę. Sumaišykite 0,5 šaukštelio druskos, maltų juodųjų pipirų, džiovintų česnakų ir bazilikų ir šiuo mišiniu įtrinkite vištienos kotletus iš visų pusių. Inde sumaišykite grietinę, kukurūzų krakmolą ir 0,3 šaukštelio druskos. Tešlą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną vištienos kotletą pamirkykite krakmolo ir grietinės tešloje, tada dėkite į karštą keptuvę. Kepkite kotletus kukurūzų krakmolo tešloje ant vidutinės ugnies po 5-6 minutes iš kiekvienos pusės. Galiausiai keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite kotletus dar 4-5 minutes, stebėdami, kad jie nesudegtų.
Kategorijos