Publikavimo data: 2025-08-20
Kukurūzų miltų blyneliai su kefyru
"Oladie" yra vietinis rusiškas patiekalas. Tešla pagal gaminimo technologiją panaši į blynų tešlą. Tačiau ji turi būti daug tirštesnė, lengvai surenkama šaukštu ir neišbėgti. Tai svarbi blynams keliama sąlyga. Prieš įmaišant miltus į tešlą, būtina juos prisotinti deguonies, kad blyneliai gerai pakiltų. Norėdami tai padaryti, kelis kartus persijokite miltus. Įberkite jų palaipsniui, kruopščiai išmaišydami. Kad apkepai gerai iškeptų, negailėkite sodos su actu ir neįdėkite jos paskutinę akimirką. Recepte sodą galite pakeisti kepimo milteliais.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Šiltą kefyrą supilkite į gilų dubenį ir įmuškite plaktą kiaušinį. Dalimis supilkite miltus, kiekvieną kartą kruopščiai išmaišydami. Paskutinę miltų porciją persijokite su kepimo soda, palikite tešlą 15-20 minučių. Jei tešla gaunasi skysta, įberkite daugiau miltų ir palikite dar 10 minučių. Galiausiai tešlos konsistencija turi būti panaši į tirštos grietinės konsistenciją.
Žingsnis 2
Iškepkite paplotėlius. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies. Paviršių patepkite augaliniu aliejumi. Patogiau tai daryti silikoniniu šepetėliu. Suformuokite plonas bulvytes ir supilkite tešlą ant keptuvės. Kepkite jas ant vidutinės ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Kepant kepinių paviršius turėtų pakeisti spalvą ir tapti tankesnis. Apverskite silikonine arba medine mentele, kad nepažeistumėte dangos.
Kategorijos