Kukurūzų miltų blyneliai su kefyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Kukurūzų miltų blyneliai su kefyru

"Oladie" yra vietinis rusiškas patiekalas. Tešla pagal gaminimo technologiją panaši į blynų tešlą. Tačiau ji turi būti daug tirštesnė, lengvai surenkama šaukštu ir neišbėgti. Tai svarbi blynams keliama sąlyga. Prieš įmaišant miltus į tešlą, būtina juos prisotinti deguonies, kad blyneliai gerai pakiltų. Norėdami tai padaryti, kelis kartus persijokite miltus. Įberkite jų palaipsniui, kruopščiai išmaišydami. Kad apkepai gerai iškeptų, negailėkite sodos su actu ir neįdėkite jos paskutinę akimirką. Recepte sodą galite pakeisti kepimo milteliais.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
257 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Kukurūzų miltų blyneliai su kefyru Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Šiltą kefyrą supilkite į gilų dubenį ir įmuškite plaktą kiaušinį. Dalimis supilkite miltus, kiekvieną kartą kruopščiai išmaišydami. Paskutinę miltų porciją persijokite su kepimo soda, palikite tešlą 15-20 minučių. Jei tešla gaunasi skysta, įberkite daugiau miltų ir palikite dar 10 minučių. Galiausiai tešlos konsistencija turi būti panaši į tirštos grietinės konsistenciją.

Žingsnis 2

Kukurūzų miltų blyneliai su kefyru Žingsnis 2
Iškepkite paplotėlius. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies. Paviršių patepkite augaliniu aliejumi. Patogiau tai daryti silikoniniu šepetėliu. Suformuokite plonas bulvytes ir supilkite tešlą ant keptuvės. Kepkite jas ant vidutinės ugnies po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Kepant kepinių paviršius turėtų pakeisti spalvą ir tapti tankesnis. Apverskite silikonine arba medine mentele, kad nepažeistumėte dangos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, fritters, kepti patiekalai, paprasta, turi bendrų alergenų, per 30 minučių, pusryčiai, pietūs, vakarienė, cukinijų sezonas, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, pusryčiai su kiaušiniu, fritters su kiaušiniu

Kategorijos