Publikavimo data: 2024-06-13
Kukurūzų miltų kotletas
Kukurūzų miltai savo maistingumu, maistinėmis medžiagomis, mikroelementais ir vitaminais gerokai pranoksta kvietinius miltus, todėl jie yra puikus pasirinkimas kepiniams, blynams ir sūrio pyragams kepti, taip pat žuviai ar mėsai, pavyzdžiui, skaniai ir originaliai kiaulienos kotletams, apvolioti. Kukurūzų miltų duona bus ne tik itin traški ir traški, bet ir nepaprastai ryški dėl saulėtos kukurūzų miltų spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulienos nugarinę supjaustykite skersai pluošto ne storesniais kaip 1 cm kepsniais. Padėkite mėsos gabalėlius ant darbastalio arba medinės lentos ir plaktuku išmuškite iki 0,5 cm storio. Mėsą iš abiejų pusių įtrinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir pabarstykite džiovintais raudonėliais. Apšlakstykite kiaulieną citrinos sultimis ir palikite 10 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Apkepkite kotletus. Giliame dubenyje šakute suplakite vištienos kiaušinius. Į keptuvę supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kiekvieną kotletą iš abiejų pusių pamirkykite kvietiniuose miltuose, tada pamirkykite plaktuose kiaušiniuose, tada - kukurūzų miltuose. Dėkite kotletus į įkaitintą keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių po 4-5 minutes.
Kategorijos