Publikavimo data: 2025-08-17
Kukurūzų paplotėliai su jogurtu
Skoningi, ryškūs ir neįprasti blyneliai su jogurto padažu su lengvu prieskoniu papuoš šeimos pusryčius. Naujas produktų derinys įprastiems blynams su jogurtu suteikia įdomų skonį. Jei pageidaujate, iš sudedamųjų dalių galite išbraukti aitriąją papriką. Skirtingai nei blyneliai ir apkepai, apkepai paruošiami greitai ir gaunasi labai orūs. Be jogurto padažo, juos galima patiekti su bet kokia uogiene, grietine ar sutirštintu pienu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą kepiniams. Į dubenį persijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite druską, įmuškite kiaušinį ir supilkite pieną. Tešlą kruopščiai išmaišykite plaktuvu, kad neliktų gumuliukų. Į tešlą suberkite pusę kalendros ir aitriosios paprikos, žaliuosius svogūnus ir kukurūzus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite paplotėlius. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Į keptuvę šaukštu pilkite tešlą, kad gautųsi kepsneliai. Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai.
Žingsnis 3
Paruoškite jogurto padažą. Jogurtą sumaišykite su česnakais, likusiomis kalendromis ir aitriosiomis paprikomis. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
Kategorijos