Publikavimo data: 2025-08-18
Kukurūzų tartaletės
Šiam paprastam, bet gardžiam užkandžiui galite naudoti bet kokius paplotėlius - tinka vafliniai, smėlio ar sluoksniuotos tešlos paplotėliai. Tartaletes galite pasigaminti patys, tačiau geriau jas iškepti ir atvėsinti iš anksto. Konservuotuose kukurūzuose gausu angliavandenių, tačiau juose taip pat yra baltymų ir skaidulų, B grupės vitaminų, geležies ir fosforo. Jei ant skardinės nurodyta pagaminimo data - vėlyvas ruduo arba žiema, kukurūzai bus ne tokie sultingi, nes šiuo metu konservuojami džiovinti grūdai.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Į puodą supilkite vandenį ir druską. Užvirinkite vandenį, sudėkite kiaušinius ir virkite 8-10 minučių. Po to perliekite šaltu vandeniu ir atvėsinkite. Atvėsusius kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, maždaug kukurūzų grūdų dydžio.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą ir pripildykite tartaletes. Į dubenį sudėkite smulkintus kiaušinius ir sūrį, sudėkite krabų lazdeles. Į dubenį supilkite konservuotus kukurūzus ir įdarą apliekite majonezu. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Paragaukite skonio ir, jei reikia, pasūdykite. Įdarą paskirstykite ant tartaletų, padalydami jį į 7 porcijas.
Kategorijos