Publikavimo data: 2024-05-01
Kumpelis iš kumpio
Namuose keptas kumpis iš kumpio nugarinės puikiai papildys mėsos lėkštę. Kumpis gali būti nugarinis ir priekinis. Juos galite atskirti pagal kelio sąnarį: užpakalinis stipriai išsikišęs į priekį. Kiaulienos galinių kojų kumpių kumpiai yra mėsingesni, geriau tinka kepti, gaminti kumpius ar dešreles. Priekinę dalį galima naudoti šaltibarščiams gaminti. Nepaisant to, kad kumpio iš nugarinės gaminimo procesas nepasižymi sudėtingumu, jis užtruks gana ilgai.
Žingsnis 1
Paruoškite nugarinę marinavimui. Mėsą gerai išmuškite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir įdėkite česnako. Taip pat pasūdykite ir papipirinkite odą.
Žingsnis 2
Suformuokite kiaulienos kumpio ritinį. Mėsą uždėkite ant odos, susukite suktinuką ir suriškite siūlu. Gerai suvyniokite į maistinę plėvelę ir sutvirtinkite kraštus. Palikite marinuotis šaldytuve 1 dieną.
Žingsnis 3
Paruoškite kumpį. Kumpio kumpį virkite 4 valandas nepertraukdami virimo. Virkite maždaug 80-90 laipsnių temperatūros vandenyje. Išvirusiam kumpiui leiskite visiškai atvėsti.
Kategorijos