Publikavimo data: 2025-08-20
Kumpiai ir ryžiai su karameliniu braškių padažu
Patiekalas - kumpiai ir ryžiai su karamelės ir braškių padažu - laikomas tradiciniu Azijos patiekalu. Saldus karamelės, baravykų, česnakų, kvapnių prieskonių derinys su keptais svogūnais ir kvapniomis paprikomis - tai nuostabus padažas, kuriuo įsigeria vištiena ir ryžiai. Dėl jo jie tampa minkšti, sultingi ir labai skanūs.
Žingsnis 1
Supilkite cukrų į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vienu šaukštu šalto vandens. Mišinį maišykite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Supilkite baravykus ir toliau maišydami penkias minutes juos pasūdykite.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol taps skaidrus. Tada sudėkite plonais žiedais supjaustytą česnaką ir mažais gabalėliais supjaustytą papriką. Kepkite daržoves, kol iškeps.
Žingsnis 3
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus prieskonius, druską ir juoduosius pipirus ir šiuo mišiniu gerai įtrinkite kumpius. Perkelkite marinuotus kumpius į keptuvę su daržovėmis ir apkepkite juos iš abiejų pusių. Supilkite saldų sirupą ir baravykus iš samčio ir supilkite paruoštus ryžius. Viską užpilkite karštu vandeniu, kad jis viską visiškai apsemtų.
Žingsnis 4
Užvirinkite patiekalą ant vidutinės ugnies. Uždenkite sandariu dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite pusvalandį. Išjunkite ugnį, bet palikite dangtį uždengtą dar 10-15 minučių.
Kategorijos