Publikavimo data: 2024-10-15
Kvapni kiauliena, kepta rankovėje su česnakais
Kiauliena tradiciškai naudojama tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams gaminti. Kiaulienoje gausu baltymų, vitaminų ir mikroelementų, ji lengvai virškinama, atstato jėgas ir energiją. Česnakai harmoningai dera su kiauliena, suteikdami jai viliojantį aromatą, kuris pakvies visus prie stalo dar mėsai nebaigus kepti. Kiaulieną, įdarytą česnaku, paruošti daug paprasčiau, nei gali pasirodyti - tereikia pasinaudoti paprasta, visiems prieinama technika.
Žingsnis 1
Įdarykite mėsą česnaku - ilgu siauru peiliu pradurkite mėsą iš viršaus į apačią per skaidulas ir į skylutę įdėkite 1-2 česnako gabalėlius, pirštu juos įkiškite giliau. Tada mėsos gabalo viršų aptepkite česnakų ir druskos mišiniu. Nesijaudinkite, jei česnako bus daug - jis nesugadins pagaminto patiekalo. Sudėkite mėsą į kepimo maišelį (rankovę), sandariai užriškite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Po 2 valandų mėsą 1 valandą pašaukite į iki 200 ºC įkaitintą orkaitę, tada sumažinkite temperatūrą iki 160 ºC ir kepkite dar 30 minučių. Tada išjunkite orkaitę ir leiskite mėsai kepti dar 15 minučių.
Kategorijos