Kvapni kiauliena, kepta rankovėje su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-15

Kvapni kiauliena, kepta rankovėje su česnakais

Kiauliena tradiciškai naudojama tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams gaminti. Kiaulienoje gausu baltymų, vitaminų ir mikroelementų, ji lengvai virškinama, atstato jėgas ir energiją. Česnakai harmoningai dera su kiauliena, suteikdami jai viliojantį aromatą, kuris pakvies visus prie stalo dar mėsai nebaigus kepti. Kiaulieną, įdarytą česnaku, paruošti daug paprasčiau, nei gali pasirodyti - tereikia pasinaudoti paprasta, visiems prieinama technika.
Gaminimo laikas
240 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
327 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
28 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvapni kiauliena, kepta rankovėje su česnakais Žingsnis 1
Įdarykite mėsą česnaku - ilgu siauru peiliu pradurkite mėsą iš viršaus į apačią per skaidulas ir į skylutę įdėkite 1-2 česnako gabalėlius, pirštu juos įkiškite giliau. Tada mėsos gabalo viršų aptepkite česnakų ir druskos mišiniu. Nesijaudinkite, jei česnako bus daug - jis nesugadins pagaminto patiekalo. Sudėkite mėsą į kepimo maišelį (rankovę), sandariai užriškite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 2

Kvapni kiauliena, kepta rankovėje su česnakais Žingsnis 2
Po 2 valandų mėsą 1 valandą pašaukite į iki 200 ºC įkaitintą orkaitę, tada sumažinkite temperatūrą iki 160 ºC ir kepkite dar 30 minučių. Tada išjunkite orkaitę ir leiskite mėsai kepti dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos