Publikavimo data: 2024-06-16
Kvapnūs chakhakhakhbili su ryžiais
Čachochbili yra Gruzijos nacionalinės virtuvės ypatybė. Ne veltui šis patiekalas iš paukštienos (iš pradžių fazanų) tapo populiarus visame pasaulyje. Jo skonio negalima supainioti su jokiu kitu - tai adžikos, hopli-suneli, kalendros, žolelių natos, be kurių tai bus ne chakhokhbili, o tiesiog troškinta vištiena. O mėsa šioje puokštėje yra tiesiog kvapni, jau nekalbant apie jos švelnią tekstūrą po troškinimo. Kartu chakhokhbili nėra sudėtinga paruošti ir neužtrunka pernelyg ilgai.
Žingsnis 1
Šlauneles pasūdykite, papipirinkite ir pabarstykite prieskoniais. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto ir kepkite šlauneles, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Susmulkinkite svogūnus ir sutarkuokite morkas. Česnaką smulkiai sukapokite arba išspauskite per presą. Siųskite juos į keptuvę su kepintomis šlaunelėmis. Kartu troškinkite 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Supjaustykite pomidorus kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Troškinkite dar 2-3 minutes, tada įpilkite 200 ml vandens. Sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol išvirs, apie 40 minučių. Sudėkite ryžius virti, kaip nurodyta ant pakuotės.
Kategorijos