Publikavimo data: 2024-05-25
Kvebeko putinas
"Poutine" - tai nacionalinis Kanados greitojo maisto patiekalas iš traškučių, sūrio ir padažo. Čipsams rinkitės daug krakmolo ir mažai drėgmės turinčias šaknines daržoves, pvz., raudonskruostes. Kepimui tinka minkšta jautienos mėsa - raumenys, kurie mažai naudojami judesiams: nugaros dalis, stora filė, okovalokas, nugarinė. Kepant jie išlieka minkšti ir gali būti naudojami kaip pagrindinis patiekalas.
Žingsnis 1
Paruoškite bulvytes. Į gilią maždaug 5 cm gylio keptuvę įpilkite aliejaus, bet ne daugiau kaip 1/3 keptuvės tūrio. Įkaitinkite aliejų ir dalimis suberkite griežinėliais supjaustytas bulves. Maišykite bulves, kad griežinėliai nesuliptų. Kepkite 3-5 minutes, tada ištraukite iškepusias bulves dantytu šaukštu ir sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite mėsą, pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 5 min. Tada įpilkite 500 ml vandens ir troškinkite mėsą apie 45-60 min. Išimkite mėsą iš keptuvės ir į vandenį suberkite 100 g miltų. Išmaišykite, sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami virkite 10 minučių, kol padažas sutirštės.
Kategorijos