Kvebeko putinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Kvebeko putinas

"Poutine" - tai nacionalinis Kanados greitojo maisto patiekalas iš traškučių, sūrio ir padažo. Čipsams rinkitės daug krakmolo ir mažai drėgmės turinčias šaknines daržoves, pvz., raudonskruostes. Kepimui tinka minkšta jautienos mėsa - raumenys, kurie mažai naudojami judesiams: nugaros dalis, stora filė, okovalokas, nugarinė. Kepant jie išlieka minkšti ir gali būti naudojami kaip pagrindinis patiekalas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
451 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
44 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvebeko putinas Žingsnis 1
Paruoškite bulvytes. Į gilią maždaug 5 cm gylio keptuvę įpilkite aliejaus, bet ne daugiau kaip 1/3 keptuvės tūrio. Įkaitinkite aliejų ir dalimis suberkite griežinėliais supjaustytas bulves. Maišykite bulves, kad griežinėliai nesuliptų. Kepkite 3-5 minutes, tada ištraukite iškepusias bulves dantytu šaukštu ir sudėkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę.

Žingsnis 2

Kvebeko putinas Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę sudėkite mėsą, pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 5 min. Tada įpilkite 500 ml vandens ir troškinkite mėsą apie 45-60 min. Išimkite mėsą iš keptuvės ir į vandenį suberkite 100 g miltų. Išmaišykite, sumažinkite ugnį ir nuolat maišydami virkite 10 minučių, kol padažas sutirštės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos