Publikavimo data: 2024-06-12
Kvinoja ežiukai
Vietoj ryžių ežiams dažnai dedama grikių, avižinių dribsnių, kukurūzų, sorų kruopų. Šių produktų nuolat yra mūsų mityboje. Išbandykite virti ežiuoles nauju būdu - su kvinoja. Šis augalas, kuris vadinamas pseudolengvuoju, buvo viena pagrindinių indėnų maisto rūšių. Kvinoje yra daugiau baltymų nei kituose grūduose, taip pat net 20 rūšių aminorūgščių ir kitų vitaminų. Kvinoja taip pat neturi glitimo.
Žingsnis 1
Pasigaminkite ežiukus. Sumaišykite mėsą su svogūnais, žolelėmis, druska, pipirais, mėsos prieskoniais ir kvinoja. Mėsą apskrudinkite, kad ji prisipildytų deguonies. Iš maltos mėsos suformuokite 40-50 g rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, sudėkite morkas ir svogūnus. Kepkite 5-7 minutes. Sudėkite grietinę, pomidorų pastą, cukrų, druską ir pipirus. Išmaišykite. Užpilkite verdančiu vandeniu. Troškinkite 3-5 minutes.
Žingsnis 3
Baigkite virti ežiukus su kvinoja. Kotletus sudėkite į padažą. Užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies 20-25 minutes.
Kategorijos