Publikavimo data: 2024-06-15
Kvinoja ir lengvai sūdytos lašišos užkandis
Didžioji inkų imperija kvinoją vadino "auksiniu grūdu", ir tam yra keletas priežasčių. Kvinoja yra pseudogrūdinis augalas, tačiau jis akivaizdžiai pranašesnis už grūdus dėl daugelio naudingų savybių. Pagal fosforo kiekį kvinojus lenkia žuvį. Jo yra ir šiame recepte! Užkandį papildo lengvai sūdyta lašiša ir avokadas. Raudonojoje žuvyje gausu A, E ir B grupės vitaminų. Jie pagerins jūsų odos ir plaukų būklę! Alyvuogės, laimo sultys suteiks užkandžiui lengvos rūgštelės, o tabasko padažas šiam originaliam receptui suteiks pikantiškumo!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentelės supjaustykite nuluptą avokadą kubeliais.
Žingsnis 2
Alyvuoges be sėklų supjaustykite plonais žiedais ant švarios lentelės.
Žingsnis 3
Sudėkite kedro riešutus, avokadų kubelius ir krapų šakelę į maišytuvą. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų ir sumalkite visus ingredientus iki vientisos masės. Į mišinį įpilkite tabasko ir laimo sulčių, tada dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Išvirkite kvinoją puode. Kvinojos ir vandens santykis verdant yra 1:2. Kai vanduo užvirs, virkite kvinoją 15 minučių. Nepamirškite jos pasūdyti. Kruopos turi sugerti vandenį. Baigę virti, nukelkite puodą nuo ugnies, uždenkite jį dangčiu ir palikite kvinoją 5 minutėms.
Žingsnis 5
Sudėkite kvinoją į gilų dubenį ir supilkite maišytuvu sumaišytus ingredientus. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Naudodami formą, į lėkštę sudėkite kvinojos mišinį, ant viršaus uždėkite plonus alyvuogių žiedus ir lengvai sūdytos lašišos griežinėlius. Atlikta!
Kategorijos