Kvinoja musaka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Kvinoja musaka

Musaka su kvinoja - skanus patiekalas iš maltos mėsos, baklažanų ir kreminio bei pieniško padažo. Jį papildo aromatingas garnyras iš maistingų kvinojos kruopų. Moussaka pasirodo esanti labai soti ir kartu sveika: kvinojos kruopose yra daug baltymų, riebalų ir angliavandenių. Be to, patiekalas pasižymi mažu kalorijų kiekiu, todėl puikiai tinka laikantis dietos. Jei norite, kvinoją galite pakeisti kitais grūdais, pavyzdžiui, soromis, grikiais ar bulguru.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
75 min.
Kalorijos
174 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kvinoja musaka Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Paruoštus daržovių griežinėlius sudėkite ant kepimo skardos, patepkite alyvuogių aliejumi. Tada 10-12 minučių siųskite baklažanus į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę. Perkelkite griežinėlius į dubenį ir atidėkite į šalį.

Žingsnis 2

Kvinoja musaka Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Tada sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol suminkštės. Po to sudėkite maltą mėsą, pomidorus ir pomidorų pastą, gerai išmaišykite. Kepkite faršą 5-7 minutes. Pabaigoje į keptuvę supilkite raudonąjį vyną. Supilkite cukrų, druską, pipirus ir petražoles, dar kartą išmaišykite. Uždenkite mišinį dangčiu ir palikite troškintis 20 minučių.

Žingsnis 3

Kvinoja musaka Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Giliame dubenyje lengvai įmuškite kiaušinius. Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite. Nuimkite mišinį nuo ugnies ir atsargiai supilkite pieną. Gerai išmaišykite ir grąžinkite ant viryklės. Palaukite, kol padažas sutirštės. Galiausiai sudėkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Leiskite padažui šiek tiek atvėsti ir įmaišykite kiaušinius.

Žingsnis 4

Kvinoja musaka Žingsnis 4
Paruoškite musaką. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi, išdėliokite dalį baklažanų ir mėsos įdarą. Sluoksnius pakartokite dar kartą. Patiekalą užpilkite padažu ir pabarstykite parmezanu. Kepkite musaką iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

Žingsnis 5

Kvinoja musaka Žingsnis 5
Kol kepa musaka, išvirkite kvinoją. Ant viryklės pastatykite puodą su pasūdytu vandeniu. Palaukite, kol užvirs. Supilkite kvinoją. Virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 5-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos