Publikavimo data: 2024-06-16
Kvinoja musaka
Musaka su kvinoja - skanus patiekalas iš maltos mėsos, baklažanų ir kreminio bei pieniško padažo. Jį papildo aromatingas garnyras iš maistingų kvinojos kruopų. Moussaka pasirodo esanti labai soti ir kartu sveika: kvinojos kruopose yra daug baltymų, riebalų ir angliavandenių. Be to, patiekalas pasižymi mažu kalorijų kiekiu, todėl puikiai tinka laikantis dietos. Jei norite, kvinoją galite pakeisti kitais grūdais, pavyzdžiui, soromis, grikiais ar bulguru.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Paruoštus daržovių griežinėlius sudėkite ant kepimo skardos, patepkite alyvuogių aliejumi. Tada 10-12 minučių siųskite baklažanus į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę. Perkelkite griežinėlius į dubenį ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Tada sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol suminkštės. Po to sudėkite maltą mėsą, pomidorus ir pomidorų pastą, gerai išmaišykite. Kepkite faršą 5-7 minutes. Pabaigoje į keptuvę supilkite raudonąjį vyną. Supilkite cukrų, druską, pipirus ir petražoles, dar kartą išmaišykite. Uždenkite mišinį dangčiu ir palikite troškintis 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Giliame dubenyje lengvai įmuškite kiaušinius. Puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir išmaišykite. Nuimkite mišinį nuo ugnies ir atsargiai supilkite pieną. Gerai išmaišykite ir grąžinkite ant viryklės. Palaukite, kol padažas sutirštės. Galiausiai sudėkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Leiskite padažui šiek tiek atvėsti ir įmaišykite kiaušinius.
Žingsnis 4
Paruoškite musaką. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi, išdėliokite dalį baklažanų ir mėsos įdarą. Sluoksnius pakartokite dar kartą. Patiekalą užpilkite padažu ir pabarstykite parmezanu. Kepkite musaką iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Žingsnis 5
Kol kepa musaka, išvirkite kvinoją. Ant viryklės pastatykite puodą su pasūdytu vandeniu. Palaukite, kol užvirs. Supilkite kvinoją. Virkite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu 5-10 minučių.
Kategorijos