Labai, labai sultinga vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Labai, labai sultinga vištiena

Šiuo receptu su manimi pasidalijo draugė, kuri mėgsta gaminti. Receptas ilgas, bet rezultatas to vertas. Vištiena gaunasi nuostabiai traški ir sultinga.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
43 min.
Kalorijos
187 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Labai, labai sultinga vištiena Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Paruoškite druskos tirpalą taip, kad visą skerdeną būtų galima įdėti į marinatą ir visiškai padengti tirpalu. Proporcijos: 100 g druskos ir 60 g cukraus kiekvienam litrui vandens. Pridėkite perpjautą česnako galvutę, visą ankštį pipirų, čiobrelių, rozmarinų, truputį citrinos žievelės, sutarkuotos smulkia tarka. Uždėkite ant ugnies, užvirinkite, atvėsinkite.

Žingsnis 2

Labai, labai sultinga vištiena Žingsnis 2
Tada vištieną reikia pasūdyti. Ši procedūra būtina, kad vištiena tolygiai iškeptų ir įgautų skonį. Panardinkite vištieną į marinatą, jei ji plūduriuoja, prispauskite ją kuo nors sunkiu. Palikite 4 valandoms šaldytuve. Jei turite labai didelį viščiuką (daugiau kaip 2 kg), laikykite 5 valandas, bet ne ilgiau.

Žingsnis 3

Labai, labai sultinga vištiena Žingsnis 3
Išimkite skerdeną iš tirpalo, nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais, vištos kojas ir sparnelius kuo tvirčiau pririškite prie skerdenos virvele. Jei sparnų galai kyšo, suvyniokite juos į foliją, kad nesudegtų. Palikite viščiuką šaldytuve: geriausia per naktį, bet jei laiko nedaug, užteks ir 1-2 valandų.

Žingsnis 4

Labai, labai sultinga vištiena Žingsnis 4
Paruoškite garnyrą. Česnako galvutę perpjaukite išilgai, svogūną supjaustykite į 4 dalis, porus ir bulves supjaustykite žiedais, kukurūzų burbuoles supjaustykite apskritimais, kurių aukštis atitinka kitų daržovių aukštį. Sudėkite į kepimo indą vienu sluoksniu.

Žingsnis 5

Labai, labai sultinga vištiena Žingsnis 5
Visą citriną, kurios žievelę panaudojote marinatui, įdėkite į skerdeną. Citriną geriau tolygiai pradurti dantų krapštuku toje dalyje, kuri bus panardinta į skerdeną. Visas skylutes dantų krapštukais tvirtai užspauskite aplink citriną ir kaklą. Vištieną sudėkite ant daržovių, gausiai apšlakstykite augaliniu aliejumi, kad aliejus tekėtų ant daržovių, tolygiai paskirstykite aliejų ant skerdenos. Siųskite patiekalą į iki 180 ℃ įkaitintą orkaitę 50 minučių. Tada padidinkite temperatūrą iki 200 ℃, palaikykite dar 10 minučių, aptepkite visą skerdeną ištirpintu sviestu ir dar 10-20 minučių palaikykite orkaitėje, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos