Lagman uzbekų kalba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Lagman uzbekų kalba

Uzbekų jautienos lagmanas - tai patiekalas, užkariavęs ne tik Uzbekistaną, bet ir paplitęs tarp daugelio tautų. Tikrasis lagmanas verdamas katiluose ant ugnies. Kaip pasigaminti uzbekišką lagmaną namuose? Klasikinis žingsnis po žingsnio uzbekiško lagmano receptas padės paruošti tikrą tradicinį Vidurinės Azijos patiekalą.
Gaminimo laikas
170 min.
Laikas virtuvėje
110 min.
Kalorijos
141 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lagman uzbekų kalba Žingsnis 1
Paruoškite makaronus lagmanui. Miltus supilkite į gilų dubenį, padarykite jame duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį. Į stiklinę atvėsinto virinto vandens įberkite druskos ir maišykite, kol ištirps. Į miltus supilkite pasūdytą vandenį ir užminkykite tešlą, iš pradžių dubenyje, paskui ant stalo. Rankas ir stalą šiek tiek patepkite augaliniu aliejumi. Minkykite tešlą iki vientisos masės. Tešla neturi lipti prie rankų, ji neturi būti standi, turi būti minkšta, bet elastinga. Suapvalinkite tešlą į rutulį, suvyniokite ją į maišelį ir 30-60 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Lagman uzbekų kalba Žingsnis 2
Iš tešlos suformuokite makaronus. Rankomis išminkykite tešlą į 2 cm storio stačiakampį. Supjaustykite makaronus 1,5-2 cm pločio juostelėmis. Stalą, rankas ir tešlą šiek tiek patepkite aliejumi. Visą tešlą uždenkite maistine plėvele, imdami po vieną nupjautą juostelę. Kiekvieną tešlos juostelę ant stalo rankomis iškočiokite į ilgą, mažojo piršto storio ryšulėlį. Ištemptą ir susuktą tešlą spirale sudėkite ant lėkštės. Augaliniu aliejumi patepkite lėkštės dugną, o tada tešlą ant viršaus. Uždenkite maistine plėvele ir palikite ant stalo 30 minučių. Po 30 minučių perbraukite ištemptą tešlos juostelę per pirštus, dar labiau plonindami ir ilgindami. Apvyniokite tešlą aplink rankas kaip siūlą, švelniai ištraukdami rankas ir trenkdami į stalą. Taip plonai ištempiami makaronai ir padedami ant stalo. Tešlą reikia gerai sutepti riebalais, kad plonos juostelės nesuliptų.

Žingsnis 3

Lagman uzbekų kalba Žingsnis 3
Išvirkite makaronus. Pastatykite ant ugnies puodą su pasūdytu vandeniu ir užvirinkite. Atsargiai sudėkite makaronus į puodą ir nuolat maišydami virkite 2-4 minutes. Išimkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir leiskite nusausinti. Sudėkite makaronus į dubenį, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Paruoškite padažą. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite mėsą ir maišydami kepkite ant didelės ugnies, kol apskrus. Įberkite druskos, pipirų, mėsos prieskonių ir česnako. Išmaišykite. Tada sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir morkas. Apkepkite ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Sudėkite paprikas ir pomidorų griežinėlius. Išmaišykite. Sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Tada pasiųskite šaukštą miltų ir atsargiai išmaišykite padažą. Supilkite vandenį, jis turi apsemti maistą 2 pirštais. Sumažinkite ugnį iki mažos ir palikite troškintis, kol išvirs, 20-30 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite troškintis 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos