Publikavimo data: 2024-04-08
Lagmanas su bulvėmis
Lagmanas su bulvėmis - puikus pietų pasirinkimas visai šeimai. Klasikiniame lagmano recepte bulvės nenaudojamos. Tačiau receptą galite šiek tiek pakeisti ir pasigaminti dar sotesnį lagmaną su bulvėmis, tam prireiks pirktinių makaronų. Taip galėsite sutrumpinti gaminimo laiką. Žingsnis po žingsnio lagmano su bulvėmis receptas: kaip pasigaminti garsiąją uzbekų vakarienę.
Žingsnis 1
Išvirkite makaronus. Atsargiai sudėkite makaronus į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir nuolat maišydami virkite 2-4 minutes. Išimkite į sietelį, nuplaukite po šaltu vandeniu ir leiskite nusausinti. Perkelkite makaronus į dubenį, apšlakstykite augaliniu aliejumi ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite mėsą ir maišydami kepkite ant didelės ugnies, kol paruduos. Įberkite druskos, pipirų, mėsos prieskonių ir česnako. Išmaišykite. Tada sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir morkas. Apkepkite ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Sudėkite paprikas ir pomidorų griežinėlius. Išmaišykite. Sudėkite pomidorų pastą ir išmaišykite. Į keptuvę sudėkite bulves. Įpilkite vandens, jis turėtų apsemti maistą 2 pirštais. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir palikite troškintis, kol bulvės bus paruoštos 20-30 minučių. Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti 10-15 minučių.
Kategorijos