Publikavimo data: 2024-06-12
Lašinių kotletai
Vienas iš tradicinių rusų virtuvės patiekalų yra kotletai. Šis patiekalas garsėja daugybe variacijų ir paprastumu. Kotletų pagrindas gali būti bet koks: nuo žuvies iki kiaulienos ar vištienos faršo. Šio recepto ypatumas bus kotletų paruošimas iš kiaulienos taukų. Dėl to kotletai bus minkšti ir malonaus skonio. Sotumo suteiks piene suminkštinta kvietinė duona ir svogūnai! Panardinkite kotletus į džiūvėsėlius, kad jų plutelė būtų traški ir auksinė!
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sulaužykite kvietinę duoną su pluta. Į dubenį supilkite pieną, kad duona suminkštėtų.
Žingsnis 2
Ant švarios pjaustymo lentos susmulkinkite lašinius mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Suminkštėjusią kvietinę duoną sutrinkite giliame dubenyje. Kiaulienos lašinių gabalėlius sumalkite per mėsmalę, įpilkite reikiamą kiekį pieno ir svogūnų, įmuškite kiaušinį. Druskos ir pipirų pagal skonį. Maltinukus gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Suberkite džiūvėsėlius ir gerai išmaišykite faršą.
Žingsnis 5
Supilkite džiūvėsėlius į lėkštę. Iš anksčiau paruoštos maltos mėsos suformuokite kelis norimo dydžio kotletus ir iš abiejų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žingsnis 6
Paimkite švarią keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Sudėkite į ją apkeptus kotletus ir kepkite iš abiejų pusių 10-15 minučių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos